Infratek Sverige AB

Businesscontroller till Infratek

Infratek är en ledande nordisk koncern inom bygg, drift och underhåll av kritisk infrastruktur. Miljontals människor i Norden är beroende av Infrateks dagliga arbete. De levererar ett brett spektra av tjänster inom strömförsörjning, järnvägssystem och belysning. Infratek har 1300 anställda i Norge, Sverige och Finland och omsättningen för 2016 var NOK 3,1 miljarder. Gemensamt för de anställda på Infratek är att de alla bidrar, direkt eller indirekt, till att den kritiska infrastrukturen i samhället fungerar. Läs gärna mer på www.infratek.se

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta i en roll som verksamhetsnära Business -och produktionscontroller. Du kommer för affärsområdet Service Stockholm, att få arbeta på ett pedagogiskt, proaktivt och strategiskt sätt som bollplank till affärsenhetschef och avdelningschefer. Du sitter med i ledningsgruppen för affärsenheten och rapporterar till ekonomichef för Infratek Sverige.

Du ansvarar för att säkerställa bolagets rutiner, processer och arbetssätt. Du arbetar med det löpande avstämningsarbetet och löpande förbättringar och effektiviseringar på avdelnings- avtals och projektnivå, i kontakt med Produktionsledare/projektledare och avdelningschefer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business-/Produktionscontroller är:

- Koordinera och analysera divisionens resultat och nyckeltal

- Koordinera och genomföra månadsbokslut och rapportering

- Koordinera och genomföra budget- och prognosprocessen för affärsenheten

- Delta i strategiskt arbete för affärsenheten

- Avtalsrelaterade frågor samt skapa god kännedom av affärsenhetens avtal

- Uppföljning och analys av projekt och/eller serviceavtal

- Uppföljning, fördelning och reservation av kostnader

- Stödja och utbilda projekt-/produktionsledare

- Se till efterlevnad av processer samt delaktighet i utveckling av nya processer

- Bidra till ökad ekonomisk förståelse i verksamheten

- Analys, utveckling och effektivisering på avdelningsnivå

- Uppföljning av kundfordringar/tidrapportering

- Agera och genomföra förändringar enligt framtagna beslutsunderlag och planer

Vem är du?
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller genom erfarenhet motsvarande förvärvad kunskap med minst tre års erfarenhet av att arbeta i rollen som Business Controller. Du har mycket goda kunskaper i Excel och med fördel erfarenhet av projektredovisning.

En förutsättning för att lyckas som controller är att du trivs med att ta egna initiativ och vara proaktiv i kontakterna med affärsenhetschef, avdelningschefer, produktionsledare/projektledare samt övriga relevanta kontaktytor inom organisationen. Då du kommer att arbeta strategiskt och verksamhetsnära samtidigt som du behöver gilla att gräva i detaljerna och arbeta mer bokslutsinriktat krävs att du har en prestigelös inställning. Du trivs med att ifrågasätta och utmana befintliga arbetssätt men är samtidigt en doer och arbetar gärna själv operativt. Du är noggrann, analytisk och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vidare har du har en pedagogisk läggning och tycker om att skapa en bättre ekonomisk förståelse ute i organisationen.

Du erbjuds
En spännande och utvecklande tjänst där du har en viktig roll i att bidra till Infrateks fortsatta tillväxt genom att hitta mer effektiva arbetssätt och förändringar som är gynnsamt för utveckling av befintliga och nya affärer. Du kommer till en arbetsplats med trevliga lokaler i Västberga, öppen miljö och engagerade medarbetare.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Infratek med Jurek. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Karolina Wahlström, tel nr 076-297 87 95, karolina.wahlstrom@jurek.se. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, dock senast 15 oktober. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Start:
Så snart som möjligt.

Lön:
Enligt ök.

Sista ansökningsdag
Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Kontaktperson
Karolina Wahlström
Tel: 0762-97 87 95
E-post: karolina.wahlstrom@jurek.se

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hägersten
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/60
Publicerat 2017-10-04
Sista ansökningsdag 2017-11-12

Tilbake til ledige stillinger